Hautakivien kunnostus

Hautakivet ja muistomerkit saattavat kallistua ja kirjaimet haalistua ajan saatossa. Siksi näitä on syytä huoltaa aika ajoin.

Kunnostuspalvelumme

Kunnostus-palvelumme

Kivien puhdistus

Hautakiveä suositellaan puhdistettavaksi säännöllisin väliajoin, jotta kivi säilyttää arvokkuutensa. Kivi on sään armoilla ympäri vuoden, ja tavallisimmin kiveen tarttuu hiekkaa, ilmansaasteita, siitepölyä, multaa ja steariinia kynttilästä. Hiekan, siitepölyn ja mullan saa kiven pinnasta pois puhdistamalla kiven vedellä, johon on sekoitettu mietoa puhdistusainetta.

Tekstikohdan saa puhtaaksi pyyhkimällä pehmeällä liinalla. Jos kiven paikka on puiden alla, voi puusta irtoava mahla tahria kiven herkemmin. Kivi voi myös sammaloitua, jos lika pinttyy kiven pintaan. Kiven voi puhdistaa myös vain etupuolelta, jolloin sammaloitunut ja jäkälän peitossa olevat sivut tai tausta säilyvät sellaisenaan. Jos tarvitset hautakiven tai muistomerkkien puhdistusta, ota yhteyttä.

Kivien oikaisut

Hautakivet saattavat kallistuessaan aiheuttaa vaaratilanteita painonsa vuoksi. Tavallisimmin hautakivi painaa 100:sta 300 kiloon, jonka vuoksi oikaisua ei suositella itse tehtäväksi. Suosittelemme kiven suoruuden tarkastamista kerran vuodessa. Jos hautakivi on vino tai kallellaan johonkin suuntaan, soita meille. Autamme mielellämme hautakiven, muistomerkin ja reunakivien suoristamisessa.

Tekstien entisöinti

Hautakivessä tai laatassa olevan tekstin voi kunnostaa. Jos teksti on kaiverrettu ja maalattu tai kullattu lehtikullalla, tekstin väri kuluu vuosien saatossa. Työhön kuuluu tekstin kunnostus sekä kirjainten uudelleenmaalaus tai lehtikultaus. Jos kivessä on metallikirjaimia tai koristeita, ne on mahdollista puhdistaa.

Kiinnostuitko palveluistamme?

Autamme sinua kaikkeen kivipalveluihin liittyviin asioihin. Valitse alta yhteydenottotapa.

Tilaa ilmainen arviokäynti

Arviokäynti ei sido töiden tilaamiseen. Arviokäynnin tarkoituksena on saada sinulle realistinen hinta-arvio työstä. Työllämme on kolmen vuoden takuu.