Hautakivet ja muistomerkit

Tarvitsetko uuden hautakiven, laatan tai muistomerkin? Kauttamme saat myös uudet hautakivet, muistomerkit ja laatat Helsingin, Espoon ja Vantaan alueille sekä lähikuntiin. 

Hautakivipalvelumme

Hautakivi-palvelumme

Hautakivi on hankinta, jota kannattaa harkita rauhassa. Kauniit kivet kestävät vuosia ja ovat myös hoidettavissa sekä muokattavissa, jos tarve tulee. Hautakiven, muistomerkin ja laatan hintaan vaikuttaa kivimateriaali, koko, muoto sekä siihen toteutettavat tekstit ja koristeet.

Kiven malli

Hautakivi on yksi suosituimmista muistomerkeistämme, ja kivimalleja on paljon erilaisia, joista yleisin lienee neliön tai suorakaiteen mallinen kivi. Yleensä hautausmailla ja hautausalueella on omat rajoituksensa hautakiven, muistomerkin tai laatan muodolle ja koolle, johtuen alueen käyttösuunnitelmasta.

Ohjeistus kannattaa varmistaa ennen kiven tilaamista, ja samalla huomioida tarve lisäkaiverruksille. Muistomerkin, hautakiven ja laatan tulee sopia alueen yleiseen ilmeeseen.

Kivimateriaalit ja väri

Ehdottomasti eniten käytetty muistomerkkimateriaali on hautakivissä käytetty kiviaines sekä mahdolliset koristeet. Käytännössä muistomerkki voi olla materiaaliltaan myös muuta kestävää materiaalia, kuten metallia tai puuta. Hautakiviin käytetään kivimateriaaleista diabaasia, migmatiittia, granodioriittiä, graniittia, anortosiittigabroa ja labradoriittia. Käytetyistä väreistä yleisin on musta. Myös punaisia, harmaan sävyjä sekä vaaleita kiviä hankitaan. Tekstin erottuvuuden kannalta yhtenäinen pohjaväri korostaa tekstejä.

Kiven koko

Riippuen muistomerkin sijoituspaikasta, voi seurakunnalla olla kiveä tai laattaa koskevia ohjeistuksia, jotka suosittelemme tarkistamaan. Joillekin alueille on mahdollista saada ainoastaan laattoja, toisille alueille tyynykiviä ja joissain tapauksissa vain pystykivi on mahdollinen.

Kiinnostuitko palveluistamme?

Autamme sinua kaikkeen kivipalveluihin liittyviin asioihin. Valitse alta yhteydenottotapa.

Tilaa ilmainen arviokäynti

Arviokäynti ei sido töiden tilaamiseen. Arviokäynnin tarkoituksena on saada sinulle realistinen hinta-arvio työstä. Työllämme on kolmen vuoden takuu.